Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi

Vizyon: Evrensel eğitim-öğretim ilkeleri doğrultusunda her zaman ve her yerde başarılı olacak donanıma sahip, etkili, nitelikli, inisiyatif kullanabilen, demokrasiyi özümsemiş bireyler yetiştirebilecek kurumsal kimliğe sahip, sosyal ve kültürel etkinliklerde öncü, bu nitelikleriyle İstanbul ve Türkiye içinde tanınan, örnek alınan bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Biz, öğrencilerimizin kişisel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini sağlamak, başarılarını artırarak Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşecek ve kendilerini gerçekleştirebilecek akademik donanıma sahip hale getirmek, milli ve mânevi değerlerini yaşayan, yaşatan, özgüveni yüksek, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağının gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmış, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar benimsemiş, bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar: TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ • Türk millî eğitimin amaçları doğrultusunda, milletimizin millî ve ahlakî değerlerini benimseriz. • İnsan sevgisi, dürüstlük, çalışkanlığı ve çevre duyarlılığı esas alırız. • Ben” yerine “Biz” anlayışına önem veririz. • Eğitim- öğretim faaliyetlerini yürütürken öğrenci merkezli eğitimi esas alırız. • Doğru ve etkili bir iletişimin eğitimde başarıyı arttıracağına, öğrencilerinin öğrenmeyi öğrenmelerinin öncelikli olduğuna, yaşayarak öğrenmenin önemine inanırız. • Sosyal etkinlikler konusunda gösterdiğimiz özenle öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini, kendilerini birey olarak tanımalarını ve topluma karşı sorumluluklarının bilincine varmalarını temel eğitim ilkesi olarak kabul ederiz.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: Saatler: Toplanma: 8.00 Sabah Dersleri 8.20-12.20 Dersin Başalaması: 8.00 Öğle Arası: 12.00-12.40 Öğleden Sonra Dersleri: 12.40-14.55
Isınma: Doğalgaz/Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce Almanca
Servis Bilgisi: Servis Bilgisi: Okulumuzda Avrupa bölgesi içinde servis hizmeti verilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Rehberlik menüsünden "Kontenjan Ve Yüzdelik Dilimler" alt menüsünü inceleyiniz.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Rehberlik menüsünden " SAAL YGS-LYS İstatistiklerini" ve Üniversite Başarılarımız menüsünü inceleyiniz.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Rehberlik menüsünden " SAAL YGS-LYS İstatistiklerini" ve Üniversite Başarılarımız menüsünü inceleyiniz.
Sportif Etkinlikler: Etkinlik Fotoğraflarımız menüsünü inceleyiniz.
Bilimsel Etkinlikler: Etkinlik Fotoğraflarımız menüsünü inceleyiniz.
Proje Çalışmaları: "Projelerimiz" menüsünü inceleyiniz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: "Projelerimiz" menüsünü inceleyiniz.
Kontenjan Bilgileri: Almanca 90 İngilizce 90

WEB - https://samihaayverdi.meb.k12.tr

Adres - Maltepe Mahallesi, Askeri Fırın Sk. No 6/1, 34010 Zeytinburnu/İstanbul

Öğretim Şekli :Tam gün - tekli öğretim

Yerleşim Yeri - Maltepe Mah. Askeri Fırın Sok. No:6/1 Zeytinburnu / İSTANBUL

Adres - Maltepe Mahallesi, Askeri Fırın Sk. No 6/1, 34010 Zeytinburnu/İstanbul

Ulaşım M1: Davutpaşa-YTÜ Durağı Terazidere Durağı

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz 2017 yılında bina değişikliği yapmıştır. Yeni yerimiz Zeytinburnu ilçesindedir. Davutpaşa metro istasyonuna yürüme mesafesi 10 dakikadır. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne çok yakındır.