İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi

Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi

Maltepe Mah. Askeri Fırın Sk . No 4 Zeytinburnu / İSTANBUL
Vizyon
Evrensel eğitim-öğretim ilkeleri doğrultusunda her zaman ve her yerde başarılı olacak donanıma sahip, etkili, nitelikli, inisiyatif kullanabilen, demokrasiyi özümsemiş bireyler yetiştirebilecek kurumsal kimliğe sahip, sosyal ve kültürel etkinliklerde öncü, bu nitelikleriyle İstanbul ve Türkiye içinde tanınan, örnek alınan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Biz, öğrencilerimizin kişisel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini sağlamak, başarılarını artırarak Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşecek ve kendilerini gerçekleştirebilecek akademik donanıma sahip hale getirmek, milli ve mânevi değerlerini yaşayan, yaşatan, özgüveni yüksek, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağının gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmış, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar benimsemiş, bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
TEMEL İLKE VE DEĞERLERİMİZ • Türk millî eğitimin amaçları doğrultusunda, milletimizin millî ve ahlakî değerlerini benimseriz. • İnsan sevgisi, dürüstlük, çalışkanlığı ve çevre duyarlılığı esas alırız. • Ben” yerine “Biz” anlayışına önem veririz. • Eğitim- öğretim faaliyetlerini yürütürken öğrenci merkezli eğitimi esas alırız. • Doğru ve etkili bir iletişimin eğitimde başarıyı arttıracağına, öğrencilerinin öğrenmeyi öğrenmelerinin öncelikli olduğuna, yaşayarak öğrenmenin önemine inanırız. • Sosyal etkinlikler konusunda gösterdiğimiz özenle öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini, kendilerini birey olarak tanımalarını ve topluma karşı sorumluluklarının bilincine varmalarını temel eğitim ilkesi olarak kabul ederiz.
Öğretim Şekli :Tam gün - tekli öğretim
Saatler
Saatler: Toplanma: 8.15 Sabah Dersleri 8.30-12.30 Dersin Başalaması: 8.30 Öğle Arası: 12.30-13.15 Öğleden Sonra Dersleri: 13.13-15.35
Doğalgaz/Kalorifer
ADSL (8 Mbit)
Servis Bilgisi: Okulumuzda Avrupa bölgesi içinde servis hizmeti verilmektedir.
Maltepe Mah. Askeri Fırın Çıkmazı Sok. No:4 Zeytinburnu / İSTANBUL
ilçe merkezi
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Rehberlik menüsünden "Aday Öğrenciler İçin TEOG" alt menüsünü inceleyiniz.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
Rehberlik menüsünden " SAAL YGS-LYS İstatistiklerini" ve Üniversite Başarılarımız menüsünü inceleyiniz.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri