VAL-SAAL MEZUNLARI DERNEĞİ

VAL-SAAL MEZUNLARI DERNEĞİ

13.07.2014 4794

VAL-SAAL MEZUNLARI DERNEĞİ

VAL- SAAL Mezunları Derneği, 1991 yılında Vatan Anadolu Lisesi adı ile kurulan, 2005 yılında  Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi adı ile eğitim öğretim hayatına devam eden okulumuzun tüm mezunlarını  bir araya getirmek için kuruldu.

2010  yılında VAL- SAAL Mezunu birkaç arkadaş bir araya gelerek  bir mezunlar derneği kurmak isteğimizi okul yönetimine ilettik. Birlikte yaptığımız toplantılar belli bir olgunluğa ulaştı ve derneğimiz faaliyete geçti.  Amacımız,  Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi ve Vatan Anadolu Lisesi'nde okumuş, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış, hizmette bulunmuş herkesi dernek çatısı altında toplayarak aralarındaki bağın devamını sağlamak ve okulumuz ile mezun ve mensuplarımız adına yapılacak her türlü faaliyet için kurum zemini oluşturmaktır. Kurucu yönetim kurulu başkanı Avukat Mehmet Mahmut Doğan halihazırda görevine devam etmektedir.

Mezunlar Derneğimiz geçtiğimiz yıllar içinde her yıl mezunlarımızın bir araya toplandığı pilav günleri düzenlemektedir. 2010 yılından bugüne pilav günlerinde yaklaşık 1400 mezun öğrenci ağırlamıştır. Ayrıca son sınıf öğrencileri ile daha güçlü bağlar kurmak ve onlara birikimlerini aktarmak amacıyla Kariyer Günleri düzenlemektedir.

 

yönetim kurulu ileriye dönük planlama ve çalışmalarını sürdürmektedir.