ULUSLARARASI PROGRAMLARIMIZ

ULUSLARARASI PROGRAMLARIMIZ

2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı’nın başlangıcı bizim için yeni ve heyecanlı başlangıçları da beraberinde getirecek. Bir süredir altyapısını hazırlamaya çalıştığımız Uluslararası Programlarımız, öğrencilerimizin dünya vatandaşı olma, bunun gerektirdiği becerileri edinmeleri yolunda oldukça önemli ve ufuk açıcı olacak. Ağustos ayı itibari ile başlayacak olan Cambridge IGCSE programı bu yıl İngilizce hazırlık sınıflarımızdan 9. sınıfa geçecek olan öğrencilerimizi kapsayacak şekilde planlanmaktadır.  Bir yıl boyunca alacakları 6 ders İngiltere lise eğitiminin ilk iki yılını sertifikalandıran bir sistemdir.

Cambridge IGCSE, 14-16 yaş aralığındaki lise öğrencilerine yönelik en popüler uluslararası kalifikasyondur ve Cambridge A-Level eğitimi için mümkün olan en iyi hazırlığı sunar. Bu kalifikasyon gelişim ve başarıya açılan uluslararası bir kapıdır ve dünyanın en iyi üniversiteleri ve en çok tercih edilen iş verenleri tarafından kabul görmektedir.Cambridge IGCSE öğrencilerin yaratıcı düşünme, sorgulama ve problem çözme gibi alanlardaki becerilerini geliştirerek öğrenme performanslarını arttırmalarına imkân sağlar. Hızla değişen günümüz dünyasında kendine güvenen, yenilikçi, sorumluluk sahibi, donanımlı ve başarıya odaklıöğrencileryetiştirir.IGCSE müfredatı öğrencilerin bilgi ve becerileri hem ilk defa karşılaşılan hem de aşina olunan durumlara uygulama, entelektüel sorgulama, esneklik ve değişime ayak uydurma hem iş hayatında hem de günlük hayatta İngilizce dilinde iletişim kurma, sonuçları etkileme, kültürel farkındalık alanlardaki bilgi, anlayış ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Haziran ayında yapılacak öğrenci kabul sınavında gereken puan baremini geçen öğrenciler programa kabul edilecektir.            

Yine Ekim ayı itibari ile uygulanmaya başlayacak AP programı, her sınıf grubundan öğrencilerin katılımına açıktır. Okulumuzda gerçekleştirilen ELTIS sınavı ile öğrencilerin yeterlilikleri ölçülmüş ve programa hazır bulunuşlukları sağlanmıştır.İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD'nin dışında 60'tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır. 

AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkânı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca çift-anadal programlarında (doublemajor) daha kolay okuyabilirler.

23.06.2023 1245

uluslararası programlar