Milyon kadına Mentor Programı Okulumuzda Uygulandı

Milyon kadına Mentor Programı Okulumuzda Uygulandı

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve STEM alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla imzalanan protokolle 2021 yılında hayata geçirilen ve 15-25 yaşındaki genç kızlar ile STEM(Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanındaki sektör liderleri ile bir araya getirerek eğitim ve mesleki rehberlik sağlamayı amaçlayan Milyon kadına Mentör Programı okulumuzda uygulandı. 

Milyon kadına Mentör Programı kapsamında genç kızların kariyer hedeflerini destekleyen Türkiye Bilişim Derneği ve Bursa Mühendis Kadınlar Derneği ile iş birliği yapılarak 6 toplantı planlandı. Bu toplantıların 4’ü çevrimiçi, 2’si yüz yüze gerçekleştirildi. Alanında uzman mühendis ve yöneticilerle bir araya gelen kız öğrencilerimiz eğitim süreçleri ve mesleki deneyimler hakkında bilgilendiler. Bu çalışmalar ile öğrencilerimizin yabancı dil eğitiminin özellikle mühendislik alanındaki önemini kavramaları sağlandı. Yeni nesil teknolojik meslekleri tanımaları ve yurt dışı eğitim programları konularında dair bilgilenmeleri sağlandı.

23.06.2023 303

Milyon kadına Mentör ProgramıMilyon kadına Mentör ProgramıMilyon kadına Mentör ProgramıMilyon kadına Mentör ProgramıMilyon kadına Mentör Programı